Бързи кредити

бързи кредити

Бързи кредити

Още от хилядолетия датира практиката да се дават пари назаем. Днес можете да получите паричен заем както от банковите институции, така и от финансовите институции, наричани фирми за бързи кредити. Потребителският кредит се различава от така нареченият бърз кредит, но има и доста съществени прилики.

В тази статия ще откриете някои детайли за бързите кредити, пряко свързани с получаването и изплащането им. Те са специфични за този тип парични заеми. Доста български граждани се възползват от възможността да получат бързи кредити онлайн. Много фирми, занимаващи се с отпускане на парични заеми, предлагат кредити онлайн. Фирмите за бърз кредит имат уеб сайтове, на които има по-подробна информация. Използвайки тях, можете да се запознаете по-детайлно с необходимите Ви данни. Засега, в тази статия, ще хвърлим поглед върху основните понятия, свързани с кредитите.

Какво означава понятието бързи кредити?

Бърз кредит е паричен заем, отпускан от кредитните фирми, които представляват небанкови финансови институции. Този тип заеми са достъпни за почти всички и се получават по-бързо. Можете да се възползвате от тях, ако сте навършили пълнолетие. Понякога се взима под внимание и кредитната Ви история. Поради тази бързина на отпускане на кредита, той бива наричан и бързи пари. Формалностите са снижени до минимум, изискванията също не са високи. Прави се базово проучване, без почти никакво забавяне.

бързи кредитиЩом чуете термините бързи кредити или бързи пари, вероятно ще решите, че не е трудно да се сдобиете с тях. Но пък е трудно да ги изплатите и, ако се забавите, фирмите за бърз кредит изобщо не са склонни на компромиси. От Вас се изисква навреме да внасяте необходимата сума, заедно с лихвата.

Можете да използвате отпуснатата сума по ваше усмотрение – няма да Ви се държи сметка от страна на кредитора, така че ще се ползвате с голяма свобода. Необходима ви е само лична карта, а за одобрение ще са нужни около 20-30 минути. Въпреки краткото време, кредитните консултанти спокойно могат да се снабдят с необходимата информация, според която да преценят как могат законно да си възвърнат сумата, в случай че Вие не плащате навреме.

Няма изискване за поръчител или наличие на трудов договор (съответно, документ за платени осигурителни вноски през последните 3-6 месеца) при заявяване на кредити онлайн. Лихвите обаче са почти еднакви с тези на заемите от банките. Но, въпреки че лихвеният процент не се различава съществено, доста хора предпочитат бързите кредити.

Най-често срещаните ситуации, в които хората предпочитат да теглят бързи кредити?

Всяка услуга и всеки продукт се характеризират с различни особености и биват привлекателни поради различни причини. „Кое им е толкова привлекателното на бързите кредити?“ ще попитате. Нека да видим кое! Главни фактори за избиране на бързи кредити са: спешната нужда от пари, която не е предвидена или невъзможността да бъдат удовлетворени изискванията на банките. В такива случаи, хората търсят възможност да намерят бърз начин да получат парите, без да се притесняват дали ще бъдат одобрени.

Въпреки че получаването на бързи пари е сравнително лесно, може да не бъдете одобрени, ако кредитната ви история не е положителна. Ще получите парите бързо и лесно, но върху сумата се начислява лихва, която трябва да вземете предвид. Макар скоростното усвояване на парите да Ви привлича, внимателно обмислете възможностите си за изплащане на кредита и срока, за който ще успеете да върнете сумата, и едва тогава се насочете към офиса на някоя фирма за бързи кредити или пък към сайт за онлайн кредити.

Да обобщим, главните фактори, насочващи потребителите към бързите кредити са: фактът, че парите се усвояват бързо и лесно; спешната, изникнала внезапно и непредвидена нужда от пари. Процедурата по кандидатстване и одобрение е бърза и лесна, тоест няма да изгубите много време, а и доста от притесненията ще са Ви спестени.

Колко е възможно да получите с бърз кредит?

Различните фирми за кредити онлайн предлагат различни суми – от 50 до 50 000 лева, в зависимост от срок за изплащане, лихви и вноски по заема.

Онлайн кредити се предлагат предимно до 1000 лева, но повечето потребители теглят до 500 лева, за да изплатят по-бързо сумата.

Лихвата на заеми за суми над 10 000 лева е по-висока при бързите кредити, отколкото в банките. Съответно, това не е особено добър избор. Можете да го оставите като резервен вариант, в случай че в банката не Ви одобрят, но трябва да сте сигурни, че ще успеете да изплатите заема. Ако това е така, то тогава се насочете към онлайн кредитите или фирмите за бързи пари.

Условия за получаване и изплащане на бързи кредити

Необходими изисквания за получаване на бърз кредит, са притежанието на лична карта и, понякога, за минимална възраст – поради нестабилното финансово на младите хора, което често ги вкарва в дълг. При някои от фирмите не се изисква поръчител, като това е в зависимост от сумата на желания заем. Администраторите на фирмите са регистрирани и притежават лиценз за обработка и съхранение на лични данни. Трябва да им предоставите данните си, като ако откажете, няма да бъдете одобрени.

Внимателно четете условията на договора. В него се описват условията за погасяване, например срок, падежни дати, лихви и предсрочно погасяване. Те са изключително важни за Вас и се уреждат още преди да подпишете договора, но не забравяйте да се запознаете с тях.

Кога да прибегнем до вземането на бърз кредит?

кредити онлайнВече споменахме някои ситуации, при които бързите кредити са предпочитаният вариант. Най-добре е да се възползвате от бързи кредити, ако не можете да намерите заем другаде. Благодарение на ниските изисквания към кредитополучателите, бързите заеми почти винаги биват отпускани, съответно вероятността да получите заем е доста висока. Трябват Ви пари, а работното време вече е свършило? Не можете или не искате да чакате до следващия работен ден? Или Вие също сте на работа и нямате възможност да прескочите до най-близкия офис за бързи пари? Няма страшно! Можете да заявите кредит и онлайн, като в такъв случай парите могат да Ви бъдат преведени по всяко време – дори и след полунощ. Фирмите за бързи пари имат уеб сайтове с опростен и лесен за използване интерфейс, така че заявяването на кредит онлайн не е особено сложно. На сайтовете на фирмите за бързи пари се попълва кратка форма, като след това получавате допълнителни инструкции чрез sms.